Vrienden en/of sponsoren aan het woord

Even voorstellen: Wij zijn Eric, Ron en Remco. Eric van Beers is eigenaar van ITO opleidingen, Ron Niens is eigenaar van TLEC opleidingen en Remco Hogenbirk is eigenaar van Lotus Krimpen Transport.
Eric en Ron hebben elk hun eigen afzonderlijk bedrijf in opleidingen. Maar werken heel nauw samen.
Eric doet met ITO opleidingen vooral opleidingen op het gebied van logistiek, veiligheid, intern transport, EHBO, AED en chauffeurstrainingen.
Ron doet met TLEC opleidingen de aankomende ondernemer opleiden in het transport. Denk daarbij aan training over boekhouding, transportwetgeving, bedrijfs- en personeelsmanagement.
Remco doet met zijn bedrijf Lotus Krimpen Transport vervoer van vooral zeecontainers.

•             Hoe ben je in contact gekomen met de Tour du ALS?

In 2014 is aan Eric door het toenmalig bestuur van Tour du ALS gevraagd om te helpen bij het logistieke traject voor de Tour. Waar Eric besliste om dit te doen, ging Ron uiteraard mee.
Zo begon de eerste keer meegaan naar Frankrijk. Het eerste jaar hebben we een auto gehuurd van een vervoerder uit Montfoort om de spullen naar het zuiden te vervoeren. 
Remco, die enkele opleidingen gevolgd heeft bij ITO en TLEC, heeft vanaf het tweede jaar aangeboden om zijn vrachtwagen in te zetten voor de rit naar het zuiden. En zo is Remco er sinds 2015 bij.
Ron, die al langer zijn motorrijbewijs wilde halen, is na het eerste jaar besmet geraakt met het motard virus en heeft bij thuiskomst zijn rijbewijs gehaald en een motor gekocht en zet zich sinds 2015 (ook) in als Motard.
Die motor is medio 2016 in de kleuren van de Tour omgetoverd en zie je niet alleen tijdens de Tour du ALS, maar ook andere evenementen door het jaar heen.

Voor 2018 zullen we niet langer het logistieke traject ondersteunen, maar gaan we het podium regelen. Hiervoor hebben Remco en Ron een trailer gekocht, die we momenteel aan het opknappen zijn.
Veel gaan we daar nog niet over verklappen, alleen dat het een heel gaaf podium wordt dit jaar. Met de vrachtwagen van Remco zullen we de podiumtrailer naar Frankrijk brengen.
Uiteraard gaat ook de motor van Ron weer mee.

•             Waarom sponsoring?

ALS was bij ons eigenlijk (redelijk) onbekend en zijn er via-via bij betrokken geraakt. En dan kom je er achter wat voor een rotziekte het is.
De zeldzaamheid van de ziekte vraagt om steun vanuit de maatschappij om ALS de wereld uit te krijgen. 
Deze sponsoring is onze zakelijke, maar vooral ook persoonlijke, bijdrage in een maatschappelijk doel.
Puur zakelijk gezien is deze sponsoring eigenlijk een slechte return on investment. 
Het is in die zin dus geen traditionele sponsoring waarbij we ons product onder de aandacht kunnen brengen bij een doelgroep.
Het gaat er ook niet altijd om wat je krijgt, soms gaat het erom wat je geeft.

•             Doe je ook mee op 31 mei en zo ja, met wie en wat ga je daar doen?

We gaan alle drie mee naar de Mont Ventoux. Ron en Remco zorgen voor het naar het zuiden brengen van de podium trailer. 
Ter plekke zullen we ons alle drie nog bezig houden met video in samenwerking met camera mensen van het ROC Utrecht en Bouwman Media.
En uiteraard is Ron te herkennen aan de blauw oranje motor.


•             Wat hoop je mee te maken?

Dat we met alle sponsoren en vrijwilligers een leuk, gezellig, sportief en soms ook emotioneel evenement ervan gaan maken voor de deelnemers, patiënten en hun familie/vrienden.•             Wat wil je nog kwijt?

Voor iedereen die nog een (maatschappelijk) doel zoekt om te sponsoren, de Tour du ALS is een speciaal evenement om aan mee te helpen.
Er zijn vele doelen om te steunen uiteraard, maar het meehelpen in de strijd tegen ALS via de Tour du ALS is uniek, waar je als sponsor ook persoonlijk erbij betrokken raakt en gewaardeerd wordt.

 

Inmiddels hebben Ron en Remco ook nog een podiumwagen voor de Tour du ALS aangeschaft. Voor meer informatie klik hier