Het verhaal van

Betrokken buitenstaanders: Onderzoekers in de Tour du ALS
Tijdens de zevende editie is er een groep van acht onderzoekers naar het zuiden van Frankrijk afgereisd om deel te nemen aan de Tour du ALS. De groep was heel divers, van studenten, onderzoekers in opleiding., artsen in opleiding tot aan postdocs. Het evenement heeft heel veel indruk op ons gemaakt. Graag willen wij jullie meenemen en uitleggen waarom het goed was dat wij daar waren en we van plan zijn om volgend jaar weer te gaan. Lees hier het hele verhaal.
 

Ik ben Jos Denissen. In de auto op weg naar mijn werk rond kerstmis, luisterend naar Gerard Ekdom in de ochtend op radio 2, hoorde ik een oproep van de woordvoerster van stichting ALS: “Wij zijn op zoek naar renners die de mt Ventoux willen beklimmen voor de strijd tegen ALS. ”Ik dacht meteen: hee, dat zijn wij! Ik belde meteen mijn vriend Frank en we concludeerden: Wij doen mee! en meldden ons aan bij de stichting. Omdat wij geen mensen kenden met deze ziekte, wilden wij graag in contact komen met een patiënt. Via Ineke Zaal kwamen we in contact met de 53 jarige buurtgenoot en ALS patiënte Jolanda van der Avoird. Meteen was er die 'click' en menig actie werd opgezet. Helaas heeft Jolanda een maand geleden de strijd tegen ALS op moeten geven. Wij gaan, zoals met Jolanda afgesproken, onverminderd door! Lees hier het complete verhaal.

Ik ben Bram Schipper en heeft in 2018 voor de tweede keer meegefietst met de Tour du ALS ter nagedachtenis aan mijn vader Gerrit Schipper, wie in december 2013 is overleden aan de ziekte ALS. In 2016 heb ik voor het eerst meegedaan met team Alles Komt Goed, een teamnaam gebaseerd op een van mijn vaders uitspraken. Dit jaar zal ik meedoen als onderzoeker naar ALS in het team ALS-centrum. Graag wil ik jullie meenemen in mijn verhaal over de Tour du ALS en wat mij drijft om wederom mee te doen aan dit prachtige evenement.

Lees hier het indrukwekkende verhaal van Bram.

Het verhaal van Bram Schipper Het verhaal van Bram Schipper
Het verhaal van Jos Denissen Download
Onderzoekers in de Tour du ALS Download