Deelnemersbijeenkomst Tour du ALS

Wat een opkomst, wat een enthousiasme, deze 7e deelnemersbijeenkomst op 7 april. Jullie kwamen massaal naar Breda, alwaar we in Breepark gastvrij werden ontvangen (nogmaals dank) en waar we konden luisteren naar de diverse presentaties. Mocht je er om wat voor reden ook niet bij hebben kunnen zijn, kun je heel de gehele presentatie downloaden maar ook voor degenen die er wel bij waren om hem nogmaals door te nemen.

Suzan Harmsen, betrokken bij de Tour du ALS vanaf het eerste moment en deel uitmakend van ons social media team, heeft het volgende blog geschreven:

Op de radio wordt de lente aangekondigd! Vandaag al rokjesdag dan misschien? Het is in ieder geval Tour du ALS Deelnemersdag! In een zonovergoten Breda verzamelt zich een enthousiast gezelschap, dat uitkijkt naar een bijzondere dag in Frankrijk! Op 31 mei 2018 gaat het gebeuren! Die datum staat dikgedrukt in de agenda! Dan gaan zo’n 420 sportievelingen fietsend, wandelend of hardlopend de Mont Ventoux op! Gesteund door vrienden en familie gaan zij een missie volbrengen. Wat daar voor nodig is, naast het hart op de goede plaats voor het goede doel, horen zij vandaag! Bij een eerste kennismaking of een waardevol weerzien, worden de eerste brandende vragen en eerdere ervaringen al met elkaar gedeeld! Achter de schermen was het al een feit, maar Tour du ALS editie 7 is nu echt zichtbaar in gang gezet!
Het startschot van de dag wordt gegeven door Gert-Jan zoals hij dat al 6 keer eerder deed! Een goed gevulde zaal luistert vol verwachting. Samen bekijken we de bewegende beelden van eerdere edities die ons op pakkende wijze mee nemen in het gevoel van Tour du ALS! Iedereen is er stil van…
Een luchtige noot wordt gekraakt als er voorlichting wordt gegeven over verstandige sportvoeding en adviezen om vooral de snelle Jelle achterwege te laten omdat die toch niet snel genoeg werkt. De bekende reclamespot is dus eigenlijk fakenews… Daarna volgt er serieuze voorlichting om de bidon gevuld te houden en veel te drinken omdat je lijf dat nodig heeft bij een dergelijke inspanning. Materiaal keuze is ook een zinvol thema. De duurste fietsen zijn eigenlijk niet gemaakt voor “ de berg van de wind”. Gewoon degelijk gecontroleerd materiaal, goede remblokjes en fietstraining om verstandig te kunnen klimmen en afdalen! Goede schoenen voor wandelaars en hardlopers doen het halve werk, de andere helft moet je toch echt zelf doen! Een rugzakje met daarin vocht, droog materiaal en voedingsrepen helpt om meer te kunnen genieten onderweg. Hardlopers worden geadviseerd om de uitdaging, ongetraind, niet eens aan te gaan. Wanneer er over hoogtemeters wordt gesproken, klinkt er rumoer in de zaal… De kwartjes lijken te vallen, waar dat onbewust door het enthousiasme, nog niet het geval was… Het is echt een pittige en niet te onderschatten klim. Een ware uitdaging, waar doorzettingsvermogen voor nodig is! De berg moet gedeeld worden met de overige verkeersdeelnemers. Want we hebben de weg niet alleen voor Tour du ALS. De oren en ogen op de berg zijn de Motards die alles in veilige banen zullen leiden, samen met het Rode Kruis en alle andere vrijwilligers. Na de ultieme inspanning, in het prachtig nieuw ontworpen Tour du ALS tenue wederom ontworpen door Ivan Sweebroek- mede initiatiefnemer van Tour du ALS, wacht de beloning…De top van de Mont Ventoux!
Nu iedereen zich daar een voorstelling van kan maken, is het tijd voor de laatste voorbereidingen! De tenues worden uitgegeven, de laatste accessoires in de shop gekocht. Ook door acteur Loek Peters. Het positieve gevoel van: “We hebben er zin in” overheerst bij een afsluitend kopje Brabantse koffie! Het lenteweer wacht buiten uitnodigend op ons………..om vandaag of morgen lekker te gaan trainen. Succes en tot in Frankrijk!

Wil je de presentatie (nog) eens bekijken, download hem dan via deze link (geldig tot 11 mei):

https://wetransfer.com/downloads/68fe4b6632d838d7a4cd29397a71e0cc20180504104256/ea37c5e6d4d5be621afba5f925b400c620180504104256/887a7c 

 

 

 

Machtigingsformulier tenue Tour du ALS Machtigingsformulier